Succes verandert voortdurend, en de manier waarop ook. Aan het eind van de vorige eeuw was het een optelsom van massaproductie, efficiency, kwaliteit, flexibel produceren en innovatie. De 21e eeuw gaat door met duurzaamheid en flexibel organiseren.

Zijn we er dan? Nee, het antwoord blijkt toch elders te liggen. In een markt waarin de vraag van de consument en het aanbod van de concurrenten voortdurend veranderen, gaat het nu om snelheid en slagkracht.

Dat lijkt eenvoudig; zorg dat je meteen de juiste mensen bij elkaar brengt. Daar ga je al, want dat zijn niet alleen de professionals in hun silo’s en de sales toeters. Dat zijn ook die grote criticaster en die nieuwkomer en let vooral op de stille getuige. Het zijn allemaal mensen die vanuit hun verschillende waarheden heel goed kunnen meekijken naar die vervelende vraag. Mobiliseren dus.

Nu komt het, hun groepsproces bepaalt de snelheid en de slagkracht. Nu wordt het moeilijker. Want dit gaat over de kwaliteit van hun samenwerken, over de veiligheid binnen het team, in staat zijn om over de dijken heen te kijken en dat nuchter vertalen naar werkbare oplossingen. Dit gaat duidelijk verder, dit vraagt nieuwe organisatiemodellen en zelfs nieuwe mentale modellen. Een hele uitdaging voor het zittend management.

Het doel blijft overeind; zorg dat je op eigen kracht die vervelende, onverwachte en zelfs onvoorstelbare vragen heel snel kunt oppakken en kom met werkende oplossingen. Zeker in een tijd waarin verandering versnelt en de toekomst onvoorspelbaar blijft, is dit geen overbodige luxe.

Het goede nieuws is, het lijkt moeilijk, maar iedereen kan het. Ook jouw organisatie kan het. Wil je meer weten hoe, neem dan contact met ons op of leer er meer over op onze website onder andere bij de Resultaten Versneller. Of volg ons via de LinkedIn of Facebookpagina TEAM21C.