We zijn opgegroeid met een voorspelbare wereld. Daar hebben we onze organisaties op ingericht. We denken planmatig en kiezen veelal vanuit de behoudsgedachte voor het verbeteren van onze producten en diensten. Toch treden we een wereld binnen die niet volgens deze principes te beheersen is en voor we het weten staan we zelf buiten spel.

James Galbraith schreef er in 2014 een bestseller over dat crisis van nu inmiddels 10 jaar geleden niet meer leidt tot herstel van het oude.

Los van wat het betekent voor het strategisch proces in een organisatie is het vooral ook dat de medewerkers in de organisatie niet verlamd raken en proberen vast te houden aan hoe het was. Het is essentieel dat er vertrouwen is en dat onzekerheid vanzelfsprekend wordt en dat er vernieuwende stappen gezet worden. Niet meer een lang vooruit gesteld doel als uitgangspunt voor het werken, maar iedere keer stapjes zetten en daarmee meebewegen op en maximaal aangesloten blijven bij het nu.

De technologie stelt ons gelukkig in staat goedkoop te experimenteren en met minder risico. Het grootste succes bereik je met de juiste mindset van de medewerker die zelf verantwoordelijkheid neemt en een leidinggevende die veel minder stuurt en meer faciliteert, stimuleert en ondersteunt.

De uitgangspunten van het strategisch management dat wij u kunnen aanbieden gaan uit van de nieuwe onzekerheid en hoe u daar snel en slagvaardig op in kan spelen. Neem gerust contact met ons op.