Hoe een groot familiebedrijf met meer dan 30.000 werknemers werkt aan de opvolging van de nieuwe generatie leiders

Team21C werd gevraagd de (high) potentials bij te staan in de trajecten en nieuwe kennis en vaardigheden aan te dragen, die ze naar een next level management moeten brengen en die zijn hard nodig in de sterk veranderende markten van het familiebedrijf. Wil je meer weten over hoe wij ook jouw organisatie kunnen bijstaan.

Waarom werd de expertise ingeroepen van Team21C?

Als je weet dat de markten waarin je opereert veranderen en dat de klant steeds meer wil dat je een strategische partner wordt en dat je mee denkt in het gehele proces van de klant, vraagt dat veel van de leidinggevenden en medewerkers. Je eigen bedrijfsprocessen blijken ineens niet meer te passen en wordt maatwerk het nieuwe uitgangspunt voor het succesvol binnenhouden en werven van klanten.

Veel is ineens minder zeker en iedere keer opnieuw moet bewezen worden dat jij de klant nog steeds het beste kan bedienen. Dit vraagt om ander leiderschap. De leidinggevende kan niet langer sturen op het lean & mean standaardiseren en moet de creativiteit en meedenk capaciteit ver doorvoeren bij de medewerkers. In plaats van sturen is het stimuleren en ondersteunen geworden en het vertrouwen uitbouwen dat wisselende teams zelf komen met uiteenlopende oplossingen voor heel veel verschillende organisaties. Klanten werken veel wel in dezelfde branche maar willen toch allemaal andere oplossingen.

Ga er maar aanstaan. Toch toont het familiebedrijf lef en durf door sterk in te zetten om een nieuwe generatie leidinggevenden klaar te stomen die passen bij deze veranderende markt. Een ambitieus potential en high potential programma werd gestart. Er is veel kennis in huis om dit zelf te begeleiden en vanuit eigen kracht te realiseren. Maar er werd ook beseft dat voor deze nieuwe type leidinggevenden ook externe expertise moest worden binnengehaald.